Verpakking en verzending

 

Verzendkosten

Wij doen zorgvuldig ons best de bestelling zo spoedig mogelijk bij u af te leveren. De levertijd bedraagt 2-3 werkdagen. Bestellingen die op werkdagen vóór 14:00 worden gedaan, proberen wij dezelfde dag nog te verzenden. Wij doen ons best om uw bestelling binnen 5 werkdagen te verzenden. Niet altijd lukt het ons echter om dit na te komen, soms zijn producten niet voorradig en dan kan de levering van uw bestelling iets langer duren. Mochten wij om wat voor reden dan ook deze levertijd niet halen, dan brengen wij u hier natuurlijk zo spoedig mogelijk van op de hoogte. Wij hebben helaas geen invloed op mogelijke vertragingen bij PostNL door drukte (zoals tijdens feestdagen), dit is altijd een risico en zijn wij ook niet aansprakelijk voor.

Pakket verzekerd of onverzekerd laten verzenden met PostNL op eigen risico
We hebben een nieuwe optie mbt verzendkosten. Je kan ervoor kiezen om je pakket 'verzekerd' te laten verzenden. Voor een postpakket is dit 1,00 euro extra en voor een brievenbuspakket is dit 0,50 cent extra . Waarom verzekerd verzenden? Wanneer je voor verzekerd verzenden kiest, kunnen wij jou kosteloos een nieuw pakketje opsturen wanneer dit zoek raakt bij PostNL. Kies je niet voor de optie 'verzekerd verzenden' en raakt je pakket kwijt? Dan betekent dat helaas vanaf nu, dat je opnieuw bij ons zal moeten bestellen wil je alsnog je bestelling willen ontvangen en krijg je dus niet kosteloos een nieuw pakket opgestuurd.

Waarom bieden wij deze optie nu aan? Het gebeurd bij slechts 2% van de pakketjes dat die zoek raken bij PostNL. Vervelend voor jou als klant want je hebt niks ontvangen, maar ook vervelend voor ons want wij moeten een nieuw pakketje opsturen, wat dubbele kosten voor ons meebrengt en product verlies. Absoluut klant is bij ons koning en dat doen wij met alle liefde. Echter in tijden van inflatie en alles wat duurder wordt, kiezen wij er nu toch voor de verantwoordelijkheid deels bij de Klant te leggen. Wij draaien enorm verlies op zoek rakende pakketjes.

PostNL heeft voor ons (en voor jullie) de optie pakketten verzekerd te verzenden, dat kost extra maar op die manier krijgen wij wel het gehele order bedrag vergoed, wanneer een bestelling kwijt raakt. Wanneer een pakket nu kwijt raakt (zonder verzekering) en wij sturen kosteloos een nieuw pakket naar je op, betekent dit dus voor ons verlies waar wij niks aan kunnen doen. Hopend op jullie begrip.

 

De vermelde prijzen zijn exclusief verzendkosten.


De verzendkosten bedragen:
€4,85 voor bestellingen die in een brievenbuspakket tot 2 kg met track & trace in Nederland (PostNL). 

€7,95 voor standaard pakket post tot 10 kg met track & trace in Nederland (PostNL).

Levering verloopt via de parcel service van PostNL. Over het algemeen zal de aflevering de eerstvolgende werkdag tussen 9:00 en 18:00 plaatsvinden. Helaas kunnen wij het moment van aflevering niet garanderen. Neem contact op met ons als er iets misgaat met de levering. 

 

Afhalen is enkel op afspraak, weekend afhaal mogelijkheden zijn niet mogelijk. 

 

 

 

Verpakkingen

We verpakken al onze producten met de hand. Dit is bewerkelijk, maar zorgt voor een betere controle op de kwaliteit en de producten kunnen tot het moment van verpakken onder de juiste condities bewaard worden. 

Onze producten zitten in milieuvriendelijke en luchtdichte verpakkingen die hersluitbaar zijn. Hier is niet alleen het milieu bij gebaat maar ben je verzekerd van maximaal behoud van smaak en kwaliteit. Onze hersluitbare zakken zijn gemaakt van gerecycled en natuurlijk kraftpapier. De zakken zijn voorzien van een speciale binnencoating die ontworpen is voor het vers houden van voedingsproducten.

 

Bulkhoeveelheden en volumineuze producten zoals bladkruiden (bij sommige producten al vanaf 100 gram) worden geleverd in gesealde plastic zakken om de kwaliteit te waarborgen. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus het product is en de gekozen hoeveelheid. Wil je liever een hersluitbare papieren verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere hoeveelheden.

Ten slotte is onze filosofie dat het om de inhoud (de kwaliteit van de producten) gaat en niet om de verpakking. We hebben er daarom bewust voor gekozen om te investeren in de kwaliteit en betaalbaarheid van onze producten en niet in (dure) verpakkingen met schreeuwerige marketing. We adviseren onze klanten om zelf eenmalig duurzame potjes en busjes aan te schaffen en onze producten daarin te doen. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Een win-win keuze.