Kruiden bewaren

Hoe kun je je kruide  het beste kunt bewaren ?

 

Kunnen kruiden over de datum gaan?
Op al onze productverpakkingen staat een zogenaamde THT-datum (“ten minste houdbaar tot” datum) vermeld. Dit betekent dat je het product tot deze datum kunt gebruiken met behoud van de maximale smaak en kwaliteit. Na deze datum, kun je de kruiden blijven gebruiken maar neemt de kwaliteit wel af.

Opslagruimte
Een zakje of pot(je) in de kast is het fijnst. Omdat kruiden verslechteren wanneer ze worden blootgesteld aan hitte, licht en vocht, is dit niet de meest ideale plek om ze te bewaren. .

De beste bewaartemperatuur voor kruiden is rond de 20 graden. Dit betekent dat ze uit de buurt van bijvoorbeeld de kookplaat en de hitte van de zon moeten worden gehouden. Temperatuurschommelingen kunnen condensatie veroorzaken en uiteindelijk schimmelvorming veroorzaken.

Let dus op dat je kruiden ergens bewaart waar de temperatuur constant is. Het beste bewaar je kruiden droog en donker. Potten van RVS of donkerkleurig glas met luchtdichte deksels zijn ideaal. Je kunt de potten vervolgens in een kast of lade bewaren. Kortom, bewaar je kruiden in schone, luchtdichte potten en uit de buurt van hitte en licht.