Natuureducatie voor het Basisonderwijs.

AANU begrijpt dat scholen niet alleen plekken van kennisoverdracht zijn, maar ook kansen bieden voor een diepgaande connectie met de natuur. AANU is hier om scholen te ondersteunen bij het creëren van groene oases op het schoolterrein, waarin kinderen niet alleen leren, maar ook groeien en bloeien. AANU streeft ernaar om samen met scholen te denken in groen. Of het nu gaat om een stuk groen naast de school, een kas op het schoolplein, of moestuinbakken op een strategische locatie; ik bied begeleiding en expertise om deze groene dromen werkelijkheid te maken. Als Moestuin coach sta ik klaar om scholen te ondersteunen bij het opstarten van deze groene initiatieven. Bij AANU bied ik een unieke lessenreeks van minstens 3 maanden, startend in de lente en doorlopend tot midden december. Leerlingen ervaren het volledige groeiproces van gewassen, van zaadje tot oogst, in interactieve lessen die meebewegen met de seizoenen.

Praktische lessen voor groene vaardigheden:

Onze benadering van natuureducatie is gebaseerd op praktische lessen waarin kinderen hun motoriek ontwikkelen en leren samenwerken. Als Moestuin coach bied ik niet alleen hulp bij het opzetten van groene projecten, maar ook de mogelijkheid om de tuin te leiden. Ik ben inzetbaar om groepen kinderen moestuinlessen aan te bieden, waarbij iedereen de kans krijgt om actief deel te nemen. Naast het opzetten van moestuinen, ben ik beschikbaar om mee te werken aan diverse groene projecten op school. Of het nu gaat om het creëren van pluktuinen, het onderhouden van bestaande groene projecten, of het uitvoeren van activiteiten om de natuur dichter bij de leerlingen te brengen, ik sta klaar om bij te dragen aan een groenere schoolomgeving. 

Seizoensgebonden natuuravontuur:

Onze holistische benadering betrekt leerlingen actief bij elke fase van de natuurlijke cyclus. Van ontkiemende zaden in de lente tot de oogst in de herfst, elke periode brengt nieuwe ontdekkingen en praktische ervaringen.

Flexibele gast- en invallessen:

AANU staat ook paraat voor flexibele gast- en invallessen. Of het nu gaat om een eenmalige les of een specifieke aanvraag, onze interactieve lessen brengen de natuur naar de klas, waarbij kinderen niet alleen leren over de natuur, maar deze ook beleven.

 

Neem contact op met AANU en ontdek de groene revolutie die op uw school kan plaatsvinden!